Sustinut de specialistii de la Heal Cosmetic
Cursurile au loc frecvent in functie de numarul de inscrieri.
Va puteti inscrie acum!!
Durata: 1 zi. Se pot face 2 module.
Modulul 1: specialistii nostri va prezinta produsele si va fac o demonstratie – Cost 60 Lei;
Modulul 2: workshop, fiecare cursant dupa ce specialistii au prezentat si demonstrat tehnica vor lucra la randul lor pe modelul adus – Cost 150 Lei;
Pedichiura medicala cu produse naturale si metoda din Israel. Indicat special in cazul unghiilor micotice, incarnate, piele aspra, uscata, keratinizata pe talpa.
In „industria frumusetii” intalnim multe noutati in saloanele de specialitate, insa pedichiura este cea care nu a intampinat aproape nicio schimbare in ultimii cincizeci de ani: pielea picioarelor se inmoaie in apa calda cu sapun, apoi calozitatile talpii se razuiesc cu briciul, lama sau cu polizorul pana cand se indeparteaza toata pielea ingrosata, chiar si aceea de protectie, iar metoda clasica pentru problema unghiilor micotice sau incarnate si azi este in cele mai multe cazuri extirparea lor chirurgicala– ceea ce nu inseamna nici pe departe rezolvarea problemei de baza.
Va prezentam acum cea mai revolutionara metoda de pedichiura intr-adevar medicala, efectele fiind chiar spectaculoase de la prima sedinta, si prezinta o solutie pentru problemele picioarelor la persoanele diabetice, a celor care prezinta unghii incarnate, bataturi si o abordare eficienta a tratarii infectiilor cu ciuperci. Aceasta metoda este inventiva, avansata si nu utilizeaza instrumente invazive, protejand si vindecand pielea piciorului. Indepartarea pielii ingrosate se realizeaza prin aplicarea unui lichid exfoliant, iar pentru indepartarea straturilor problematice ale unghiei se foloseste un gel pe baza de suc si acizi de fructe. Complexul unic de extrase de plante medicinale (uleiuri esentiale de cimbru, tamaita rosie, levantica, arbore de ceai, geranium), sare de la Marea Moarta, vitamina E prezente in aceste produse, ajuta la refacerea unghiilor afectate, calmeaza mancarimea si roseata talpii piciorului si a zonei interdigitale, imbunatatind si regenerand straturile pielii.
Ce înseamnă pedichiura medicală?
– Când vorbim despre pedichiură medicală, ne referim la soluţionarea, tratarea problemelor unghiale şi a pielii picioarelor. Aici nu este primordial aspectul estetic, chiar nu se recomandă lăcuirea unghiilor.
Chiar este atât de importantă sănătatea picioarelor?
– Bineînţeles! Foarte multe persoane nu pun suficient accent pe îngrijirea corectă a membrelor inferioare, mai ales iarna când ele sunt ascunse în încălţămintea adecvată anotimpului. Deşi un specialist bun, o pedichiuristă devotată, în unele cazuri împreună cu un medic, poate face minuni cu degetele chiar rămase fără unghii, cu unghiile micotice sau cu alte probleme cu care se pot înfrunta. Este important să începem tratarea lor încă din sezonul rece când se agravează mai uşor. Lideri în problemele membrelor inferioare sunt unghiile încarnate – cu ceea ce persoana în cauză se îndreaptă tradiţional spre un cabinet de chirurgie, cu toate că o pedichiuristă specializată în pedichiura medicală poate ajuta fără a produce leziuni la nivelul lamei şi a matricei unghiale.
Din ce cauză se încarnează unghiile?
– Încă din fragedă copilărie trebuie să fim foarte atenţi la alegerea şosetelor, a încălţămintei şi la fel, mare atenţie trebuie acordată tăierii corecte ale unghiilor. În copilărie şi tinereţe, tăierea incorectă atrage după sine această problemă, care mai târziu se agravează datorită încălţămintei prea înguste, a loviturilor repetate, puternice (fotbal), apăsării continue (pantofi cu toc înalt în care alunecă piciorul în faţă).
În general persoanele care se confruntă cu această problemă sunt îndrumate la chirurgie, unde se îndepărtează unghia în totalitate sau se „faţetează” lateralele, după care de obicei nu mai creşte unghia sănătoasă. O altă problemă foarte răspândită şi mutilantă cu care se confruntă foarte multe persoane este onicomicoza, adică ciuperca unghiei.
Cum se instalează?
– La început pe unghie apare doar o pată de culoare. Nu ne deranjează, nu ne doare, doar este urâtă, devine din ce în ce mai rigidă, va fi din ce în ce mai greu de tăiat. În timpul verii suntem tentate să folosim oje din ce în ce mai închise la culoare pe unghiile din ce în ce mai groase. Bărbaţii cu asemenea probleme nu mai poartă vara sandale. Iarna le ascundem în cizme de vinil. Apoi, când vine primăvara nu ne mai recunoaştem unghiile, şi alergăm de colo-colo, fără sa ştim ce avem de făcut.
Cum se tratează micozele unghiale?
– Această afecţiune nu se tratează chirurgical deoarece extirparea unghiei nu rezolvă problema de bază – ciuperca nu dispare – din contră, este mult prea posibilă supra infectarea rănii produse, complicându-se astfel şi mai mult. În cazuri foarte agravate de micoză este indispensabilă colaborarea pedichiuristei cu un medic dermatolog – şi invers – pentru a obţine rezultate cât mai bune. Aici trebuie amintit şi subliniat faptul că, unghia bolnavă nu îşi schimbă structura imediat ce se aplică pe ea vreun medicament. Ea începe să crească sănătoasă din acel moment, treptat. Unghia de la degetul mare al piciorului are nevoie de aproximativ 12 luni pentru a creşte de la matrice până la capătul liber.
Ce se întâmplă cu călcâiele?
– Aceasta este o altă problemă foarte răspândită. Este un cerc vicios: „Persoana” are pielea foarte uscată, la început foloseşte acasă, după baie, piatra ponce, se freacă bine pe călcâi, iar pielea devine franjurată, chiar dacă nu este vizibil, apoi se usucă şi mai tare. „Persoana” se programează la pedichiură, unde stă cu picioarele în apă caldă cu săpun, se înmoaie bine şi îşi răzuie bine cu lama călcâiul până când îşi îndepărtează toată pielea îngroşată, chiar şi aceea de protecţie, apoi pleacă acasă. Acasă de ce să se mai îngrijească cu o cremă adecvată? Pielea se usucă şi mai tare, apoi crapă – şi totul începe din nou…
Pe scurt cum aţi putea prezenta diferenţa dintre pedichiura clasică şi cea medicală?
– Pedichiura clasică se bazează mai mult pe aspectul estetic al picioarelor şi eventualele probleme sunt doar ameliorate pe un termen relativ scurt. Pedichiura medicală, prin metode inofensive, precum diferite creme, geluri şi loţiuni aplicate în timpul efectuării pedichiurii, chiar şi la domiciliul clientului, pe termen lung, duc la vindecarea problemelor sus-amintite. Pentru detalii îi rugăm pe cei interesaţi să ne contacteze la salon, unde specialiştii noştri le vor sta la dispoziţie.
INSCRIE-TE ACUM LA SCOALA ESTETIKA PROFESIONAL PENTRU A DEVENI UN BUN PROFESIONIST IN DOMENIU.
Centrele noastre din Oradea, Arad, Timisoara, Brasov, Ploiesti, Targu Mures si in curand in Bucuresti, Pitesti, Beius, Stei, Lugoj, Satu Mare.