Conditii de inscriere

Centrul de formare profesionala Estetika Profesional va ofera o gama variata de cursuri atat de calificare cat si de specializare, initiere si absolvire :
cosmetician, manichiurist pedichiurist, stilist protezist de unghii, coafor, maseur, technician maseur, machior, ospatar chelner, ingrijitor batrani la domiciliu, limba germana, pizzar, tatuator, coafor canin, frizer.
La fiecare curs in parte datorita cerintelor Ministerului Muncii si Invatamantului avem diferite conditii de inscriere in functie de nivelul de calificare.


Ce inseamna calificare si diploma de calificare, specializare, initiere ?

Ce este o calificare si cum se obtine ?
Atunci cand iti doresti să te angajezi undeva si esti intrebat de calificarile pe care le ai, In principiu toată lumea stie că pentru a dovedi că ai o anumită calificare trebuie să ai o diplomă care să ateste acest lucru, dar mult mai putină lume stie exact care sunt conditiile legale pentru a obtine o diplomă si ce trebuie să faci concret pentru a te califica intr-o meserie.


Meseriile din Romania sunt regasite in codul COR

Ministerul MunciCOR (Clasificarea Ocupatiilor din Romania) este un nomenclator aparut in anul 1995 si aprobat prin Ordinul comun al Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice si al Instititului National de Statistica nr. 150/132/2013 privind modificarea si completarea Clasificarii ocupatiilor din Romania – nivel de ocupatie (sase caractere), aprobata prin Ordinul ministrului muncii, familiei si protectiei sociale si al presedintelui Institutului National de Statistica nr. 1.832/856/2011. In prezent, in nomenclator sunt cuprinse 3.852 de ocupatii, dar numarul lor se modifica in permanenta in functie de modificarile din piata muncii.
COR reprezinta sistemul de identificare, ierarhizare si codificare a tuturor ocupatiilor desfasurate in economie, indiferent de tipul si locul desfasurarii lor. COR se aplica in toate domeniile de activitate economica si sociala, la completarea documentelor oficiale, ori de cate ori se cere precizarea ocupatiei care face obiectul activitatilor desfasurate.


Cele 5 nivele sunt asimilate urmatoarelor categorii profesionale:

Initiere-initirea intro meserie inainte de calificarea in acea meserie,
Absolvire-diverse cursuri ,
Specializare-dupa calificare specializarea intr o meserie ,
Nivel 1 – diploma de calificare,
Nivel 2 – diploma de calificare cu numar mai mare de ore
Nivel 3 – cel mai inalt nivel de calificare- tehnician/maistru.

Cu cat nivelul este mai ridicat cu atat durata cursului este mai mare. Atunci cand te decizi să te inscrii la un curs de calificare trebuie să ai in vedere si acest aspect.

Atentie:
potrivit legii cursuri de calificarea sau recalificarea adulţilor se vor organiza pentru calificările cuprinse în Registrul naţional al calificărilor profesionale din România. Detalii despre acestea puteti afla consultand site-ul Autoritatii Nationale pentru Calificari: www.anc.edu.ro

anc