Seminar Masaj cu Pietre Calde

Masajul cu pietre calde este o variație a masaj clasic. Pietrele încălzite, netede sau plate sunt plasate in puncte cheie de pe corp. Terapeutul masor poate utiliza de asemenea pietrele pentru efectuarea masajului in anumite zone ale corpului. Utilizarea pietrelor calde pentru vindecarea diverselor afectiuni dateaza din cele mai vechi timpuri, dar nu a fost cunoscuta până cand în Arizona terapeutul maseur Mary Nelson a prezentat o tehnica de masaj cu pietre calde, numita terapie lastone. Nelson conduce ateliere de lucru pentru a instrui alti terapeuti masaj în lastone. În timp ce lastone continuă să fie o tehnica populara, terapeutii in masaj și spa-uri au dezvoltat, de asemenea, propriile lor versiuni de masaj cu pietre calde, folosind pietre încălzite, netede.

Durata: 1 zi
Pret: 200 Lei

Ce sunt Pieterele Calde?

Pietrele calde sunt de obicei din bazalt, un tip de rocă, care este bogat în fier, astfel încât acestea să-și păstreze căldura. Bolovanii de râu sunt utilizati în mod normal, deoarece aceste pietre sunt netede , ele sunt netezite dea lungul timpului de către curentul de râu. Pietrele sunt scufundate în apă și încălzite într-un incalzitor electric până când acestea ajung la un anumit interval de temperatură. Plasarea pietrelor se face , de obicei, in anumite puncte de pe spate, în palme, sau între degetele de la picioare, dar poate varia în funcție de starea clientului. Căldura din pietrele calde relaxeaza mușchii, si permit terapeutului aplicarea unei presiuni mai adânci, dacă se dorește. Căldura din pietrele calde imbunatateste circulatia si calmeaza sistemul nervos. Unii terapeuți in masaj plaseaza pietrele pe puncte, care sunt considerate a fi centre de energie ale corpului pentru a reechilibra corpul și mintea.

Beneficiile de masaj cu pietre calde

Masajul cu pietre calde este potrivit pentru persoanele sau care au picioarele reci , de asemenea, pentru persoanele care au tensiune musculara, dar prefera un masaj mai ușor. Caldura relaxeaza muschii, permitand terapeutului sa lucreze muschii fara a folosi presiune adânca , astfel obtinand efecte mult mai usor si nedureros .
Masajul cu pietre calde este indicat pentru o varietate de condiții de sănătate:
• Dureri de spate și dureri
• Circulație slabă
• Artrita
• Osteoartrita
• Stresul, anxietatea și tensiunea
• Insomnie
• Depresia
Cum se simt pietrele?
Pietrele fierbinți nu sunt dure. Ele sunt întotdeauna plate și netede. Pietrele calde folosite pe spate sunt cam de marimea unui ou mare, doar plat.
Pietrele sunt încălzite într-un incalzitor electric, care are un termostat reglabil pentru ajustarea caldurii.
Masorul testeaza întotdeauna pietrele înainte de a le atinge de corpul dumneavoastra, asigurandu se că temperatura nu va fi prea mare. Toată lumea, cu toate acestea, are propria perceptie de confort .Discutati cu terapeutul despre cat de calde doriti pietrele.
Pietrele de marmură reci sunt uneori folosite în timpul unui tratament, în special în cazul în care exista o inflamatie.
La ce mă pot aștepta in timpul masajului cu pietre calde ?
Terapeutul masor începe de multe ori masajul, prin aplicarea unui ulei de corp, care permite pietrelor fierbinți să alunece lin de-a lungul muschilor. Dvs Sunteți culcat cu fața în jos, iar maseurul foloseste pietrele calde pentru a va masa spatele.
După ce pietrele fierbinți au relaxat muschii, maseurul poate pune jos pietrele și folosi mâinile pentru a afectua masajul direct pe piele.
Pietrele fierbinți pot fi apoi plasate din nou pe corp si lasate pentru o perioadă scurtă de timp. .
Un masaj cu pietre calde clasic este între 60 și 90 de minute și variază între 50-100 Ron ca si costuri .
Măsuri de precauție :
Masajul nu este recomandat pentru anumite persoane:
• Persoanele cu boli infectioase pielii, erupții cutanate, neuropatie, sau răni deschise ;
• Imediat după intervenția chirurgicală ;
• Imediat după chimioterapie sau radioterapie, cu excepția cazului în care este recomandat de către medicul dumneavoastră ;
• Persoanelor predispuse la formarea cheagurilor de sange. Există un risc de formare a cheagurilor de sange dislocat. Dacă aveți boli de inima, diabet, sau condiții circulatorii, discutați cu medicul dumneavoastră, înainte de masaj;
• Femeile gravide ar trebui să discute cu medicul lor, în primul rând, dacă doresc un masaj in timpul sarcinii. Plasarea de pietre calde peste abdomen nu este recomandat în timpul sarcinii, cu toate acestea un maseur instruit în masaj prenatal poate fi capabil sa efectueze un tratament pentru anumite zone cu tensiuni musculare. În timpul sarcinii, temperatura corpului de baza nu ar trebui să fie ridicata Femeile cu risc de sarcina ridicat ar trebui să evite masajul cu pietre calde;
• Persoanele cu poliartrită reumatoidă ar trebui să evite masajul cu pietre calde, deoarece căldura pietrelor poate declanșa un episod acut;
Masajul nu ar trebui să fie făcut în mod direct peste vânătăi, pielea inflamata, răni nevindecate, tumori, hernie abdominala, sau zone de fracturi recente.
Sfaturi suplimentare
• Nu mâncați o masă grea înainte de masaj ;
CONDITII DE INSCRIERE:
Oricine doreste noi competente in masaj poate sa se inscrie la acest seminar;
Cursurile se desfasora in limba romana;
CE AVETI INCLUS IN CURS:
Kitul de pietre de masaj , ulei de masaj, cearceafuri de unica folosinta .
PRACTICA CARE SE REALIZEAZA LA CURS :
Mentionam ca practica se face in scoala, cu modele aduse din exterior sub supravegherea profesoarei, astfel incat nu veti avea nevoie de cursuri suplimentare pentru a putea profesa la un nivel profesional.Deasemena dumneavoastra puteti sa va aduceti modele pe care doriti sa lucrati !
ACTE NECESARE INSCRIERE :
Copie buletin;

DIPLOMA FINALA
Diploma finala este eliberata de Centrul de formare profesionala Estetika Profesional.