Proiectul FACTOR “Fii activ in orasul tau” , Un proiect in care Centrul de formare profesionala Estetika Profesional a format 120 de someri in meseriile de Coafor, Ingrijitor batrani la domiciliu, Competente comune comunicare in limba germana .Multumim AJOFM BIHOR pentru increderea acordata!
Succes in meseriile nou alese cursantilor nostri, si va sustinem in continuare!

Un proiect cu finanţare din Fondul Social European, în valoare de circa 13 milioane de lei a dus la angajarea a peste 200 de persoane în judeţele Bihor şi Neamţ, cu 60 de persoane mai multe decât obiectivul propus. Conferinta de inchidere a proiectului FACTOR – „Fii activ în oraşul tău”, a avut loc vineri, 25 septembrie 2015, la Centrul de Afaceri Trade Center. Parteneri în proiect au fost AJOFM Bihor, AJOFM Neamţ, Active Job Consulting Oradea şi Mulți Proiect Neamţ.

Obiective

„Obiectivul general al proiectului este creşterea ratei de ocupare la nivelul regiunilor de implementare Nord – Vest şi Nord – est prin facilitarea accesului de pe piaţa muncii a 1.361 de persoane. Este vorba de persoane inactive, persoane în căutarea unui loc de muncă, şomeri (inclusiv şomeri de lungă durată)”, ne-a informat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Pe lângă obiectivul general, proiectul şi-a mai propus dezvoltarea competenţelor profesionale pentru 1.069 de persoane prin participarea la cursuri de formare şi specializare profesională realizate în cadrul proiectului.

În Bihor, 219 beneficiari au fost incluşi în zece programe de formare prin Centrul de Pregătire a Adulţilor şi 136 de beneficiari, incluşi în şase programe de formare prin Estetika Profesional, în total 355 de beneficiari. Cursurile de formarea profesională a fost următoarele: agent de securitate, lucrător mecanică agricolă, sudor electric, lucrător comercial piele şi înlocuitori, confecţioner asamblor articole textile, limba germană, îngrijitor bătrâni, coafor.

Prin intermediul Active Job Consulting au fost cursaţi, tot în Bihor, 212 beneficiari în 11 programe de formare profesională: instructor preparator formare, inspector Resurse Umane, manager de proiect, administrator pensiune turistică, ospătar, vânzător în unităţi de alimentaţie publică, bucătar, competenţe antreprenoriale.

În cadrul proiectului au fost organizate două „Burse ale locurilor de muncă” şi două seminarii interactive. De asemenea, tot în cadrul proiectului FACTOR a fost realizat un portal de mediere şi ocupare: www.locuridemuncăbihor.ro. „Sunt proiecte europene prin care se pot realiza lucruri frumoase. Cifrele sunt seci, dar ştiu că am rezolvat prin acest proiect adevărate crize personale şi sociale, adevărate situaţii în care oamenii nu mai aveau nici o şansă de a-şi continua traiul”, a dezvăluit Békési Csaba.

sursa:

http://www.bihon.ro/fii-activ-in-orasul-tau-un-proiect-de-succes/1578363

Loading...