Tinerii cu probleme financiare vor putea alege dintre 14 cursuri de formare profesională.

ORADEA. Estetika Profesional – una din cele mai vechi școli de formare profesională din Oradea – iniţiază o campanie de școlarizare gratuită pentru tinerii cu dificultăţi financiare.

„Văzând dificultăţile prin care trec mulţi tineri în încercarea lor de a găsi resursele financiare necesare pentru a urma un curs de formare profesională și lipsa lor de șansă, am decis să încerc să-i ajut, oferindu-le posibilitatea de a se califica într-o meserie pentru care există cerere pe piaţa forţei de muncă“, a declarat Diana Andor, proprietara Estetika Profesional.

Cursuri sau şcoală privată

În 2008, când a început această activitate, Diana Andor era doar o admiratoare a frumosului, lucrând în domeniul estetic.

„Toată lumea mă întreba «noi unde putem să învăţăm, să facem un curs?». Am încercat să dau mai departe din secretele meseriei, dar neavând condiţiile și spaţiul necesar, mi-am dat seama ca trebuie să fac ceva mai mult”, explică Diana, acum în vârstă de 36 de ani.

Estetika Profesional este prezentă acum în cinci orașe din ţară, având cursuri foarte diversificate, de la îngrijitori pentru persoane vârstnice, decorator floral, ospătar, instructor de fitness, coafor canin, limba germană, dermopigmentist, tatuator, tehnician maseur, frizer și cele din domeniul estetic – manichiurist, coafor stilist, make-up, cosmetician.

„Am încercat să creez echipe, să creez armonie și m-am gândit că pentru a avea cursuri de calitate și cursanţi mulţumiţi, care să deprindă tainele meseriei, trebuie să am și formatori cu o înaltă calificare, mulţumiţi de condiţiile de la locul de muncă”, spune managerul Estetika Profesional.

Oamenii, în primul rând

Din dorinţa de a-i ajuta și pe alţii, Diana a decis să inţieze această campanie de școlarizare gratuită a tinerilor cu dificultăţi materiale.

Estetika Profesional va finanţa această campanie cu 20.000 de lei. Școlarizarea va fi pe o perioadă cuprinsă de la una la şase luni, în funcţie de cursul pe care îl vor alege cursanţii. Bineînţeles, vor exista şi criterii de selecţie. „Am încercat să găsim o variantă de selecţie, dar nu pentru a departaja, ci pentru a fi siguri că aceste cursuri ajung cu adevărat la cei care au cea mai mare nevoie de ele”, a subliniat Diana Andor. Aceste criterii se pot găsi pe site-ul companiei Estetika Profesional www.estetikaprofesional.ro.

Singura dorinţă pe care o are Diana este ca persoanele care vor beneficia de aceste cursuri să dea dovadă de seriozitate și să își continue cariera în domeniile alese la momentul aplicării pentru cursurile oferite.

Loading...