Bine ai venit

la Cursul de Bucatar

Bucătarul

Este responsabil de execuţia propriei activităţi sau a partidei pe care o conduce. Poate lucra autonom sau în echipă, sub conducerea unui bucătar şef. Bucătarul specialist îşi desfăşoară activitatea în bucătăria uneia din următoarele structuri de alimentaţie publică: restaurante independente, hoteluri, cantine, self-service, fast food, vapoare etc.

Bucătarul are ca sarcină principală pregătirea diverselor preparate din bucătăria naţională si internaţională, decorarea meselor, ornarea platourilor pentru a le pune în valoare, garantarea calităţii produselor preparate. Printre funcţiile pe care le indeplineste bucatarul se mai numără întocmirea necesarului de produse pentru achiziţionare, specificând cantităţile şi calitatea produselor, va controla produsele achiziţionate, va supraveghea curăţenia spaţiilor şi echipamentelor, igiena şi siguranţa alimentară. Are relaţii de colaborare cu bucătarul şef, şeful adjunct, bucătarii, ajutorul de bucătar, lucrătorii în bucătărie, ospătarii, şeful de sală, somelierul.

Cursantii scolii noastre

Vor avea privilegiul de a afla secretele meseriei de bucatar intr-un ambient utilat cu toate cele necesare si impreuna de profesionisti in domeniu.
Cursul de bucatar se adresează persoanelor care pornesc de la nivelul începător în domeniu si se aduc pana la nivelul de profesionist.

Bucatarul este responsabil pe tot parcursul cursului de bucatar (dozarea materiilor prime, prepararea lor termică- coacere, fierbere, prăjire) conform reţetarului precum si necesarului de produse finite. Păstrarea produselor finite în condiţii optime, precum și aranjarea lor pe farfurie, acestea sunt sarcini ce intră în atribuţiile bucatarului.

Bucătarul utilizează în activitatea sa diferite produse alimentare, unelte și echipamente cu ajutorul cărora transformă alimentele în preparate culinare. Ca unelte și echipamente utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cuțitele, satârul, robotul de bucătărie, mașini de curățat și de tăiat zarzavat, mașini de tocat, mașini de amestecat, friteuză, cuptoare clasice sau cu microunde, camere frigorifice.
Participă la determinarea necesarului de materii prime de comandat şi la realizarea comenzilor de aprovizionare.

Recepţionează (calitativ şi cantitativ) materiile prime şi auxiliare, se ocupă de depozitarea lor, respectând reglementările sanitare şi sanitar-veterinare legale în vigoare şi le conservă până la introducerea în procesul de fabricatie.
Asigură finisarea estetică a produselor în vederea servirii şi în efectuarea controlului calităţii produselor finite.
Bucătarul se preocupă de pregătirea si formarea profesionala continuă. Bucatarul va respecta normele de siguranţă şi sănătate în muncă şi pe cele igienico-sanitare în vigoare.

REDUCERILE DE CARE BENEFICIEZI LA CURSURI

5% DACA VII CU UN PRIETEN
10% DACA ACHITI CURSUL INTEGRAL
5% DACA ESTI STUDENT SAU ELEV
5% DACA ESTI SOMER

MODALITATI DE PLATA

  • 1 RATA SE ACHITA LA INSCRIERE
  • A 2 RATA SE ACHITA IN PRIMA SAPTAMANA DE CURS
  • A 3 RATA SE ACHITA IN LUNA A DOUA DE CURS
  • A 4 RATA( ULTIMA) SE ACHITA IN LUNA A TREIA DE CURS

Diploma Finala

Diploma finala este eliberata de Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei si este recunoascuta in Romania si Uniunea Europeana.
Se elibereaza Diploma de Calificare!

Centrul de formare Estetika Profesional ofera si consultanta in apostilarea acestei diplome, si deasemenea prin colaboratorii sai ofera si posibilitatea unui loc de munca .

Te-am convins?

INSCRIE-TE ACUM LA SCOALA ESTETIKA PROFESIONAL PENTRU A DEVENI UN BUN PROFESIONIST IN DOMENIU!
Centrele noastre din Oradea, Arad, Timisoara, Brasov, Ploiesti, Targu Mures si in curand in Bucuresti, Pitesti, Beius, Stei, Lugoj, Satu Mare.

Loading...